Keuken VI

image

Vandaag hebben we ons op de afvoer gestort. Of waarop het meer leek. De vetbuis….. yeck.

Maar we waren lekker op dreef. Helaas ondervind ik nog steeds wat last van mijn arm. Maar zolang ik mijn onderarm en pols recht houd lukt het toch nog aardig om een muurtje kaal te bikken.
Vandaag was eerst de waterdruk aan de beurt. Sinds het aanpassen van de leiding hadden we bijna geen waterdruk meer bij het warme water. Nou was dit altijd al een flutstraaltje. Haren wassen en uitspoelen duurde gewoon 10 minuten voordat ze een beetje schoon waren en van straal naar straal springen hield mij slank. 🙂

Maar die waterdruk was dus zover weggevallen dat er gewoon geen stralen meer waren. Af en toe een warme druppel maar daar wordt je ook niet schoon en fris van. Dus bij het begin begonnen. En internet opgestart. Oorzaak hiervan opgezocht. Er waren meerdere mogelijkheden. Kapotte ketel. Kalk in de leiding die nu de toevoer blokkeerde of gekruisde leidingen. Aangezien kalk in de leiding ook zou zorgen voor een te warme toevoer waardoor de ketel wacht. En die melding kwam ons bekend voor. Dus uitgezocht hoe je dit kon vinden. En vanochtend na veel gemopper (CV-ketels zijn niet gemaakt voor brede handen zoals die van Tinus) iets een slag gedraaid en warempel. Zoveel warm water heb ik hier nooit uit de kraan zien stromen. Geweldig. Vanavond vechten wie er als eerste onder de douche mag!

Wij waren klaar voor de volgende uitdaging! De afvoer. Hier hadden wij een behoorlijke tegenslag. Er liet een buis los. Een deel van het afvoer water liep de kruipruimte in en er kwam een stank los. GRUWELIJK.
En toen bleek onze tegenslag (We kwamen nu buis tekort) niet zo heel erg te zijn maar positief uit te pakken. De losgelaten buis bleek aan de bovenkant dichtgeslibd met een vetachtige substantie. Klaar om voorgoed verstopt te raken. Niet echt prettig voor een buis die wij onder de vloer wilden laten verdwijnen. Dus die buis uit huis gegooid. Daarna de middag doorgebracht met het verwijderen van vet uit de stukken die niet verwijderd konden worden.
Vanavond kunnen wij het eerste deel van de afvoer aan leggen en daarna gaan we verder met het zetten van het skelet voor de achterwand.

Het feest is naar half november verschoven. Dan kunnen we volgens mijn planning wel gebruik maken van de nieuwe keuken.

4 thoughts on “Keuken VI

    1. Oh, had ik dat niet verteld? Poging gedaan een bakstenen muurtje van 1 meter dik met mijn arm (net onder mijn pols) door te meppen. Werd niet blauw en niet dik, maar kon hem steeds minder gebruiken. Vorige week even foto’s laten maken en mijn onderarm is niet gebroken “alleen maar” zwaar gekneusd. Vandaar dat Tinus nu “iets meer” aan de keuken doet dan ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *