×

Vandaag zat ik me eens lekker in de financiën te verdiepen. Daar komt nogal wat graafwerk bij kijken, maar ach, eens in de 5 jaar kan ik me hier prima mee vermaken. Maar nu ben ik alles echt op orde aan het brengen. Ik wordt tenslotte ook een dagje volwassener.

En ik verbaasde me ergens over. 4 jaar terug hebben wij onze hypotheek uitgebreid. Dat is op zich nog niet zo vreemd. Maar nu ik alles eens goed bekeek viel me iets op. Ook niet zo heel erg vreemd, want van dit soort financiën snap ik geen biet…
Maar wat ik vreemd vind is dat de bank er vanuit gaat dat ik in de toekomst ga scheiden. En daarom hebben ze de uitbreiding van de hypotheek vast opgesplitst. Dan hoeven we ons bij een scheiding daar geen zorgen over te maken. Nou weet ik niet of wij ons er geen zorgen over hoeven te maken of dat de bank zich het extra werk wil besparen. Ik ben tenslotte pas 17 jaar getrouwd en ik heb geen idee wat de toekomst brengt. Maar dat de bank er vanuit gaat dat ik waarschijnlijk ga scheiden……..
Maar zo is ook het bedrag wat bij de hypotheek als totaalbetaling staat 60 euro en nog wat centjes lager dan wat we in werkelijkheid betalen. Als ze er nou vanuit gingen dat ik dat niet zou snappen en daar vast een uitleg bij zouden zetten. Daar heb ik pas wat aan.

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

lexi@springkikker.nl

Gerelateerde artikelen

Hommelnesten gezocht

In iedere tuin met bloemen vliegen hommels rond. Je ziet ze vaak van bloem naar bloem vliegen met klompjes stuifmeel aan de...

Lees alles voor

Emmerlijst

Soms kom ik nog wel eens ergens een oud stukje tekst tegen, zoals onderstaand berichtje uit 2011.  Ik heb zowaar wat dingen...

Lees alles voor

Geklutst

Of misschien niet geklutst, maar toch zeker geschud.

Lees alles voor

Oef

Solliciteren zal nooit mijn hobby worden. Maar 2 weken terug zag ik een vacature waar ik echt uitdaging in zag.

Lees alles voor