Nieuwsgierig of belangstellend 2

Ik vroeg me laatst af of ik nou nieuwsgierig ben of belangstellend. Ik ben eruit. Voor de zekerheid nog even de betekenis opgezocht en het is me duidelijk.

Het hangt er natuurlijk vanaf om wie het gaat. Bij vage bekenden ben ik gewoon nieuwsgierig en bij goede vrienden echt belangstellend. En alles wat daar tussenin zit meer een mix.

De grenzen zijn vaag en af en toe weet je zelf het verschil niet. Ook als je begaan bent met iemand en je vraagt je na verloop van tijd af hoe het is gegaan. Is dat dan nieuwsgierigheid of belangstelling.

Zo heb ik via Hyves voor het eerst in +/- 21 jaar weer contact met mijn neef. Nu kan ik heel belangstellend doen naar hem toe, maar eigenlijk ben ik gewoon nieuwsgierig hoe het hem is vergaan.  Een soort nieuwsgierige belangstelling. Of belangstellende nieuwsgierigheid.

Hoe dan ook. Ik zal hem binnenkort eens opbellen en wat afspreken. Dan kan ik hem nieuwsgierig uithoren. Of vol belangstelling ondervragen.

3 thoughts on “Nieuwsgierig of belangstellend 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *