Dag 18 | Chaotisme

Nou denk ik niet dat het een bestaand woord is. Maar ik vermoed dat het wel iets is waar ik trekjes van heb. En het wordt erger door slaapgebrek. Hielpen eerder nog lijstjes, afvinken of to-do. Helaas die tijd is voorbij.

Jarenlang heb ik gehoord dat het maken van lijstjes onzinnig was en vooral ook irritant. Vermoedelijk omdat ik ze overal liet slingeren. Wat ik toen niet doorhad was dat juist het maken van de lijstjes orde schepte in mijn hoofd. Dus die orde is verdwenen. En het heeft effect op alles. Van telefoontjes voor verjaardagen tot het huishouden. Ik fliederfladder nu van moment tot moment en heb totaal niet meer door wat er daadwerkelijk moet gebeuren. Zo komt het dat de mensen die mij het lijstjes maken hebben afgeleerd en ik, terug verlangen naar de tijd dat ik lijstjes maakte. Het afleren van lijstjes maken, met mijn zeer enthousiaste medewerking, is werkelijk waar een van de stomste dingen die ik ooit in mijn leven kon doen. Met als gevolg dat ik nu elke dag worstel om orde te scheppen. En nee, mijn leven is eigenlijk niet bepaald chaotisch. Maar ik weet gewoon even niet meer waar ik moet beginnen. En dat kost tijd. Tijd die ik beter had kunnen besteden. En het slurpt energie omdat ik overal achteraan loop. Och ja de was ophangen! Goed plan. Doe ik gelijk nadat ik de biebboeken heb weggebracht. Oh wacht even ik had dacht ik een afspraak staan voor zoonlief. Even checken op de kalender. Oh ja, de was zit nog in de machine. Wat was ik ook alweer aan het doen?
En zo eindigt mijn dag. Er is niets uit mijn handen gekomen, geen energie meer en geen idee wat ik de volgende dag moet gaan doen.

Nu komt daar nog een nieuwe uitdaging bij. Verzet. Ik ga figureren in een eenmalig openluchttoneelstuk. Daar horen repetities bij. Een aantal avonden en weekenden worden opgeofferd. Ik heb het braaf op de kalender gezet. En zou bijna vergeten dat ik in deze tijd ook nog help bij de musical van groep 8. En voor de oudste worden een aantal afspraken ingepland voor begeleiding. Manlief moet nu regelmatig naar de fysio vanwege zijn rug. Mijn uren op het werk gaan veranderen. Dochter turnt en helpt een andere dag. Lekker handig voor de planning van het eten. En de jongste wil graag tennissen. En dan krijgen we de dagelijkse beslommeringen die in goede banen geleid moet worden.

Oh en ik zou het bijna vergeten. Ik moet weg. De persfoto van ‘Verzet’ wordt vanochtend gemaakt.
Toch maar weer eens in het bullet journal verhaal duiken. 😉

Print Friendly, PDF & Email

Een gedachte over “Dag 18 | Chaotisme”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *