Cijfertjes

Het is weer administratie januari. Ongelooflijk dat ik hier altijd zo blij van wordt.

Knettergek werd ik vroeger altijd van hoofdrekenen, ondanks dat ben ik toch gek op cijfertjes. Een jubelend gevoel vanuit mijn tenen overkomt mij als in ons huishouden de administratie klopt. Mijn begroting overeen komt met mijn verwachtingen of er positiever uitziet dan verwacht. Vandaag was het extra leuk. De aanvraag voor het omzetten van de spaarrekening van de kinderen is gedaan. Over 2 dagen weten we of de bank het vlekkeloos heeft geregeld. De kinderen gaan nu groen sparen. Ik dacht het omzetten is zo gepiept. Helaas…..

Bij de geboorte van de kleinkinderen hebben mijn schoonouders spaarrekeningen geopend. Superlief natuurlijk. Nu is het zo dat de kinderspaarrekeningen van de oudste 2 ondertussen zo aangepast zijn door de vernieuwde voorwaarden dat ze geen voordeel meer hebben dat het geld op die spaarrekening staat. Ook moet de spaarrekening gekoppeld zijn aan een eigen bankrekening bij dezelfde bank. Deze rekening wil ik al enige tijd opzeggen. Iets met beleid waar ik het niet mee eens ben. Dan heb ik liever dat het ergens staat waar er iets goeds mee gedaan wordt. De ‘groene’ bank bleek ook nog eens meer rente te geven en goedkoper te zijn.

Daarom aan mijn schoonmoeder gevraagd of ze de automatische betalingen wil omzetten naar de nieuwe spaarrekeningen van de kinderen. Ze heeft nu 3x contact gehad met haar bank om de betaling op de spaarrekening van de kinderen stop te zetten en om te zetten naar een andere rekening. Een keer heeft mijn schoonzus zelfs nog 3 kwartier met de helpdesk van de bank aan de telefoon gehangen. Er werd geen geld automatisch afgeschreven naar de spaarrekening van de kleinkinderen was de conclusie. Als deze na graven in de systemen toch naar voren kwam wisten ze niet hoe ze deze moesten aanpassen.

Nu kan mijn schoonmoeder erg geduldig zijn. De laatste keer is ze naar het bankkantoor getogen en heeft daar 1,5 uur gezeten. Eerst 3 kwartier overtuigen en daarna 3 kwartier wachten. Als het goed is zou het nu geregeld moeten zijn.
We wachten het af.

Print Friendly, PDF & Email

Een gedachte over “Cijfertjes”

  1. Wat een werk … maar je bent weer helemaal gelukkig.

    Ik zie je schoonmoeder al zitten … die gaat niet weg voordat ze heeft wat ze hebben wil. Heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *