×
In

Toen ik een klein Lexje was woonden we in een boerendorp. Niets bijzonders, er woonden daar meer kinderen. Maar als ik met losse handen de sloot in fietste, hielp iemand mij er wel weer uit. Als we autopech hadden kreeg je bij de boer waar je aanbelde wat te drinken met koek erbij. Je kon overal mee-eten en de toetjes waren eigenlijk altijd zelf gemaakt. Maar nu dwaal ik af.
Ik was net in mijn lunchpauze een grote supermarkt binnengewandeld om mijn onstilbare trek in wat lekkers te stillen. Ik loop naar de kassa. Ga achter iemand in de rij staan. Komt er van rechts ineens een struise tante met winkelwagen. Ze rijdt tegen mijn heup aan dus ik stap automatisch iets opzij. Zet ze haar wagen voor ons neer en begint uit te laden. Schijnbaar heb ik last van assertieve hormonen want normaal loop ik gewoon weg naar de volgende kassa. Maar nu trek ik mijn mond dus open. En vraag of ze achteraan in de rij zou willen aansluiten. Haar antwoord snapte ik niet helemaal. Ja, ik kon er niet goed langs….. En ondertussen met 2 handen spullen op de band gooien. De vrouw voor mij draaide zich om en zei; “Kom maar meiske dan nemen we de volgende kassa, daar zijn ze ook aan het slapen.”
Zij kwam vast van het platteland. Want daarna lees ik op NU.nl dat stedelingen onvriendelijk zijn. En dat is zo. 3 weken geleden had ik ook al een aanvaring met een heel lief ogend bejaard vrouwtje. Ze kwam net tot borsthoogte. Maar onbeschoft!!!!!!! Een echte Arnhemse dus. Dat kan niet missen

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

lexi@springkikker.nl

Gerelateerde artikelen

In

Twijfelkont

Tip: Als je echt niet weet wat je moet kiezen,gooi een muntje op. En hoop je stiekem dat het kop wordt dan...

Lees alles voor
In

Blind typen

Soms leer je dingen waar je later erg blij om bent. Bij mij is dat op dit moment blind typen. Nu ben...

Lees alles voor
In

Valentijnsdag 2008

Commercie. Wij doen er niet aan mee. wij lunchen samen omdat wij wat te vieren hebben. We zijn 10 jaar bij elkaar...

Lees alles voor
In

Er is er 1 jarig….

Hoera, hoera. Eingelijk 3. Dushi, Lize en mijn eigen ventje Casper Gefeliciteerd met jullie verjaardagen!!!!

Lees alles voor
In

Liften

Bij ons op kantoor heb je er 2. En ze gaan op en neer van -1 naar 6 en alles ertussen in....

Lees alles voor
In

Log-dip

Ik ben even leeg wat loggen betreft. Er borrelen al een tijdje geen onderwerpen of ideeën in me op. Het is verhuizen...

Lees alles voor