Sinterklaas wie kent hem niet?

Het is zover, Sinterklaas is weer onderweg. Dieuwertje Blok melde het vandaag om 18.00 uur bij ons in de huiskamer. Anna en Casper zaten er klaar voor. Thomas was druk met Minecraft maar liep af en toe even heen en weer. Waarschijnlijk is ons gezin voor de laatste keer zo actief bezig met de beste sint. Ik kwam net onderstaand concept tegen uit 2014. Vorig jaar viel de spanning al mee en dit jaar hebben we nog maar 1 “gelovige” in ons midden. Leuk om terug te lezen.

Allemachtig, wat een energie vreet het als je 3 kinderen hebt die in deze periode niet te houden zijn. Ik weet even niet meer hoe ik het voorgaande jaren heb gedaan. Of hoe Tinus het deed. Of wij samen. Ik ben in ieder geval helemaal gaar. Mij kan je opvegen na dit weekend. Dan gelukkig alleen nog de verjaardag van Anna.

Anna maakt zich nu al zorgen of wij wel het juiste cadeau voor haar kopen. Wat de sint meebrengt daar heeft ze het volste vertrouwen in. Tuurlijk, Piet weet toch exact wat er op haar verlanglijstje stond? Maar laten wij nou net het mooiste cadeau hebben bedacht om zelf te geven. (Ik wil bonuspunten halen)

Thomas hoopt dat er veel pepernoten zijn. Hij wil graag steeds overal bakjes met wat lekkers hebben staan. Ik denk dat het wel lukt. Tinus heeft gisteren een flinke zak meegekregen van zijn werk. Een kilootje of 4. Anna wierp er 1 blik op en zei tevreden dat zij die niet nodig had. Ze had zelf. Van de Pietengym een zakje met 10 pepernoten en een hartje. “Meer dan genoeg mam. Het is toch niet echt gezond, dus ik hoef er ook niet zoveel van.”
Wat is het ook een druif!

Casper beleeft het ook weer heel anders. voor school een surprise maken (hij had de juf op zijn lootje staan) en geschiedenis over de echte St. Nicolaas.
“Wist je dat 6 december zijn sterfdag was? En dat moeten we maar niet tegen Thomas en Anna vertellen. Dan snappen ze er niets meer van.”

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *