Test, test, test, goedemorgen

Donderdag 19 november 7.45 uur. De jongste klaagt over buikpijn en hoofdpijn. Vlug een hand langs zijn voorhoofd en in zijn nek. Best wel warm. Helaas betekent dat voor hem dat hij direct een afspraak met een thermometer heeft. Nog minder fijn vindt hij de uitslag. Koorts, dus thuisblijven. Dat is niet wat hij wil horen. De ander 2 zouden prompt de schooltas aan de kant gooien en het dekbed over hun hoofd heen trekken. Maar zij worden morgen geen 11 en zitten niet meer op de lagere school waar je verjaardag nog een feest is.

Verder lezen Test, test, test, goedemorgen

Goed gebit

Traditiegetrouw gaan wij met de kinderen om 12 uur de intocht van Sinterklaas kijken. Dit onder het genot van kruidnootjes, warme choco met slagroom en/of marshmallows. Dekentjes op de bank, kinderen eronder eventueel zelfs in pyjama of onesie, zo’n extreem pas op hij smelt in de buurt van hittebronnen pak uit een stuk. Dan is het even genieten voor mij. Voor de kinderen is het een verplichting, maar wel een aangename. 😁 Dit jaar zal ik gaan zitten kijken hoe zij al het lekkers naar binnen schuiven.

Verder lezen Goed gebit

Jeuh! 18 jaar getrouwd

Achttien jaar getrouwd met jou.
Verder lezen Jeuh! 18 jaar getrouwd

Sinterklaas wie kent hem niet?

Het is zover, Sinterklaas is weer onderweg. Dieuwertje Blok melde het vandaag om 18.00 uur bij ons in de huiskamer. Anna en Casper zaten er klaar voor. Thomas was druk met Minecraft maar liep af en toe even heen en weer. Waarschijnlijk is ons gezin voor de laatste keer zo actief bezig met de beste sint. Verder lezen Sinterklaas wie kent hem niet?

Mussen

Groenbakken kinderen
Groenbakken kinderen

Eindelijk was een deel van onze tuin zo goed als klaar. Het begint echt ergens op te lijken. In de voortuin heb ik (de kinderen) drie bakken waar dit jaar genoeg eetbare zaken in zaten.  Doorgeschoten spinazie, bloeiende bieslook, verfrommelde krulpeterselie, aangegeten aardbeien en niet te vergeten een oogst van 3 doperwten. Maar ook heel veel positieve groendingen want deze groenbakken hebben een flinke hoeveelheid komkommers en tomaten opgeleverd. Ook veel bieslook. Een stuk of 6 paprika’s en 2 mini water meloenen. Een daarvan heb ik helaas te vroeg aangesneden. De andere ligt nu nog te hopen op temperaturen boven de 18 graden. Maar dat is ijdele hoop vermoed ik zo half oktober. Volgend jaar ga ik een aantal zaken anders doen. Maar die groenbakken blijven. Het stuk ernaast is bezaaid met zaad speciaal voor bijen. Bij ons zijn het vooral hommels die dol zijn op mijn bloemetjes maar ik vind het gezellig dat vrolijke gezoem in de tuin. Het middenstuk heeft een aantal stepstones met lage begroeiing en dan rechts was het verwilderde klaprozenveld. Daar bloeiden heeeeel veeeeel klaprozen. de laatste heb ik eind september ten onder zien gaan. Heel veel zaadjes zijn verzameld door Thomas die gewapend met een schaar en een plastic bakje log ging in dat gedeelte van de tuin. Maar liefst 19 peren had de perenboom dit jaar. En omdat ik de roestplekken had verwijderd was de smaak minder bitter en waren ze super zoet.

Heerlijk een eigen tuin!