Test, test, test, goedemorgen

Test, test, test, goedemorgen

Donderdag 19 november 7.45 uur. De jongste klaagt over buikpijn en hoofdpijn. Vlug een hand langs zijn voorhoofd en in zijn nek. Best wel warm. Helaas betekent dat voor hem dat hij direct een afspraak met een thermometer heeft. Nog minder fijn vindt hij de uitslag. Koorts, dus thuisblijven. Dat is niet wat hij wil horen. De ander 2 zouden prompt de schooltas aan de kant gooien en het dekbed over hun hoofd heen trekken. Maar zij worden morgen geen 11 en zitten niet meer op de lagere school waar je verjaardag nog een feest is.

7.50 uur ziekgemeld op school.

8.10 uur. Gezien zijn klachten, 38.2 graden, hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid toch maar een afspraak voor een coronatest maken. Ik bel het landelijke nummer en hoor dat ik een ander nummer moet hebben. Ze (de aardige dame) verbindt me even door naar de lokale GGD. Helaas na 2 minuten wachten krijg ik de aardige dame weer aan de telefoon, de lokale GGD opent om 8.30 uur.

8.30 uur. Lokale GGD gebeld en het bandje verteld mij dat ik voor een Coronatest het landelijke nummer dien te bellen.

8.32 uur. Ik toets het nummer van het landelijke nummer weer in. Krijg iemand met een duidelijk ochtendhumeur aan de telefoon die verteld dat omdat het om een basisschoolleerling gaat, hij via de lokale GGD aangemeld moet worden. We gaan samen in de wacht hangen en na 5 minuten zal hij ophangen als we nog in de wacht hangen want dan kan hij andere mensen gaan helpen. Hij zet mij in de wacht en 1 minuut later heb ik het wachtbandje van de lokale GGD. Ik negeer het bericht dat ik via een landelijk nummer een afspraak moet maken en blijf vrolijk hangen. Na een bandje met allerlei adviezen, wie ik waarvoor voor nodig heb, geheel te hebben afgeluisterd hoor ik dat de GGD pas om 9.00 uur open is.

9.00 uur. Ik toets het nummer van onze lokale GGD afdeling en negeer het bericht dat ik via een landelijk nummer een afspraak moet maken. En gok maar wat bij de diverse keuzemenu’s die ik door moet lopen. Daarna ben ik door toeval en een beetje geluk bij de juiste afdeling beland. Een vriendelijke en zeer meelevende dame staat mij ter woord. Vanmiddag kan hij nog terecht voor een test. Tinus maakt tijd vrij op zijn werk om te rijden en met een beetje geluk heeft hij morgen de uitslag op tijd. Kunnen zijn oma’s nog op zijn verjaardag komen.

Print Friendly, PDF & Email

Eén reactie op “Test, test, test, goedemorgen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.