Mussen

Groenbakken kinderen
Groenbakken kinderen

Eindelijk was een deel van onze tuin zo goed als klaar. Het begint echt ergens op te lijken. In de voortuin heb ik (de kinderen) drie bakken waar dit jaar genoeg eetbare zaken in zaten.  Doorgeschoten spinazie, bloeiende bieslook, verfrommelde krulpeterselie, aangegeten aardbeien en niet te vergeten een oogst van 3 doperwten. Maar ook heel veel positieve groendingen want deze groenbakken hebben een flinke hoeveelheid komkommers en tomaten opgeleverd. Ook veel bieslook. Een stuk of 6 paprika’s en 2 mini water meloenen. Een daarvan heb ik helaas te vroeg aangesneden. De andere ligt nu nog te hopen op temperaturen boven de 18 graden. Maar dat is ijdele hoop vermoed ik zo half oktober. Volgend jaar ga ik een aantal zaken anders doen. Maar die groenbakken blijven. Het stuk ernaast is bezaaid met zaad speciaal voor bijen. Bij ons zijn het vooral hommels die dol zijn op mijn bloemetjes maar ik vind het gezellig dat vrolijke gezoem in de tuin. Het middenstuk heeft een aantal stepstones met lage begroeiing en dan rechts was het verwilderde klaprozenveld. Daar bloeiden heeeeel veeeeel klaprozen. de laatste heb ik eind september ten onder zien gaan. Heel veel zaadjes zijn verzameld door Thomas die gewapend met een schaar en een plastic bakje log ging in dat gedeelte van de tuin. Maar liefst 19 peren had de perenboom dit jaar. En omdat ik de roestplekken had verwijderd was de smaak minder bitter en waren ze super zoet.

Heerlijk een eigen tuin!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *