Dag 5 | Gewoonte

Vaak val je terug in een bepaalde gewoonte. Er zijn gewoontes die ik graag wil behouden, zoals de kinderen een welterusten knuffel geven. En er zijn gewoontes die ik kwijt wil. Zoals het standaard weekendwijntje.

Nou wordt die knuffel mij behoorlijk moeilijk gemaakt door zoonlief Casper. 14 alweer dus die knuffels moet ik eruit trekken. En het wijntje is lastig omdat ik dat glaasje in mijn handen mis als ik zaterdag op de bank kruip. Of ergens in de kamer rondhang als de bank bezet is door een van mijn schattige kinders. Dat is dan van mijn kroost weer een gewoonte. Binnenstormen en de bank overmeesteren. Als ze dit later ook met de wereld gaan doen, berg u dan maar. Anna heeft de gewoonte haar vuile wasgoed op de grond van haar kamer te laten slingeren en na een week of twee vol verbazing te beseffen dat het daar niet schoon wordt. Thomas heeft de gewoonte opgevat te denken dat hij alles in 1x kan. En als dat niet zo blijkt te zijn dan ligt het vaak aan het “ding” waar hij mee bezig is. Manlief heeft als gewoonte alles over te nemen waar ik niet snel genoeg in ben. Soms praktisch (Yes, ik hoef niet te koken) Soms irritant. Hé, dat wilde ik op mijn manier doen.

Maar ik hoop dat dit ook weer een gewoonte wordt. Even lekker een stukkie tikken op een dag. Vandaag dag 5 en ik begin te beseffen hoe ik het eigenlijk miste. Nu maar hopen dat deze gewoonte terugkomt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *