Schering en inslag

Soms duurt het even voordat je weet waar iets vandaan komt. zo kende ik de uitdrukking ‘schering en inslag’ wel maar eigenlijk geen idee waar het vandaan kwam.

En tot mijn vreugde ontdek ik net dat het komt van stofstructuur. En niet alleen weet ik nu waar het vandaan komt. Ik weet nu ook dat als je in de juiste richtingen strijkt, de stof nog deels kan herstellen van het lubberig zijn. Ja, ik heb mijn kopje thee wel weer verdiend deze ochtend.

Mijn tanden kleuren op het moment nogal bruin vanwege de hoeveelheid thee die ik achterover sla. En om te zorgen dat ik minder last heb van thee aanslag op mijn tanden. (Minder thee drinken is geen optie) Gooi ik mij op dit moment volledig op het zetten van tisane oftewel een kruidenthee. Het is gewoon warm water met diverse kruiden en niet getrokken van bladeren van de theestruik.
Dus mocht je mij binnenkort tegenkomen met een lichtgevend gele glimlach…… Dan blijkt kurkuma ook aanslag op de tanden af te geven.

2 thoughts on “Schering en inslag

    1. Mij en mijn tandarts helaas wel.
      Maar ik moet zeggen dat de warme drankjes mij prima smaken. (muntthee valt hier ook onder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *