Kozijnen

Vandaag akkoord gegeven op de offerte voor de kozijnen. Met een beetje geluk hebben wij 2 weken voor de start van de zomervakantie een raam aan de achterkant, waardoor we naar buiten kunnen kijken. Het zou fijn zijn als we de voortuin voor die tijd gereed hebben. Dan kunnen we na de zomervakantie in één ruk verder met de achtertuin.

Tenminste, als we een paar kleine dingetjes hebben afgerond. In de komende 6 weken moeten wij zorgen dat we een gasbuis onder de keukenvloer laten afknijpen. Je weet wel die vloer die we onlangs vernieuwd hebben en totaal verlijmd. 🙂
Oké, het lachen verging mij wel een beetje toen ik dat besefte. Verder komen er openslaande deur. Maar daar moeten wij eerst nog een klein muurtje voor verwijderen. Heel simpel. Iets met elektriciteit en recht kunnen zagen. Maar eigenlijk moeten we eerst het raam eruit verwijderen. En we zijn er al achter dat als we het raam verwijderen de bakstenen die er bovenin zitten naar beneden zullen komen. Er moet dus een latei geplaatst worden. Maar dat was iets met beton of cement en wat extra stenen bovenin verwijderen. Volgens de mannen van de kozijnenboer was het niet moeilijk. Eh, tuurlijk niet.

Maar dat is dus gasbuis afknijpen, gasbuis een stukje uit het beton tikken, beton weer aansmeren. Het raam verwijderen, latei plaatsen, muurtje inzagen en wegtikken. Puin wegwerken.

Klaar!

En nu nog echt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *