Rode wijn

We liepen een beetje achter, maar sinds kort hebben wij zo’n Google geval dat je hele privé-bestaan afluistert en je hele agenda naar je hoofd gooit als je de verkeerde woorden hebt gebruikt. Wij horen dagelijks een keer of 60 wat voor soort geluid de vos maakt. Hoewel de otter het langzaamaan begint te winnen. Ik kan er niets aan doen maar ik vind het geweldig. Terwijl ik weer eens “Hé Google” riep en werd afgeleid door de kinderen, mompelde ik er nog wat dingen achteraan. En voilá ineens heeft Google een playlist opgedoken van Nederlandse bodem. Mijn eigen playlist lukt nog niet. Ik weet niet wat ik daarvoor moet zeggen, misschien moet ik het spellen. Maar deze playlist zijn toch wel leuke nummers. Ik kan er alleen niet achter komen welke playlist dit is. Maar dat zoek ik nog wel uit.

In ieder geval kaliber geef mij een goed boek en schenk mij maar een glaasje rode wijn in. Wat dan weer erg frappant is want ik drink zelden rode wijn. De reden? 5 minuten na mijn eerste slok heb ik rode koontjes. Na 15 minuten zijn al mijn problemen weg. En na een half uur ben ik klaar om nieuwe problemen te maken. Bij mij is alles versterkt. Liever dan normaal, sneller geïrriteerd dan normaal en het ergste, knuffeliger dan normaal. En mijn emoties vreselijk. Zo moet ik niet twee of meer glazen rode wijn op hebben en luisteren naar Frank Boeijen. Vooral ‘Zeg me dat het niet zo is’ kan ik dan niet hebben. Iets met lekke ogen en een snotvloed. Och en dan ook nog een ‘waargebeurddrama’-boek erbij. Het lucht wel op.

Pakt kurkentrekker, glas, fles en vreselijk boek en zet de playlist nog een keer aan. Heerlijk!

3 thoughts on “Rode wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *