Breinvergroting

Een jaar of 18 geleden ben ik kort na elkaar aan 2 verschillende (dure) cursussen begonnen. Natuurgeneeskunde en sportmassage. Natuurgeneeskunde werd helaas helemaal ondergesneeuwd door mijn nieuwe baan. Sportmassage viel gewoon tegen en vond ik niet leuk. De eerstvolgende keer dat ik ergens mee wilde beginnen kreeg ik de opmerking van mijn man dat ik nooit iets af maak en dat ik er dan beter maar niet aan kon beginnen. Zonde van het geld. Ja, zo is het begonnen. Ik wilde hem laten zien dat ik best wel wat afmaak. Dat was de start.

Verder lezen Breinvergroting

3x is…

Begin deze week mocht voor de derde keer bij dezelfde kiezen een wortelpuntoperatie, apexresectie zoals de kaakchirurg het noemt.
De eerste keer ging het voor mijn gevoel totaal mis. De verdoving was niet goed door de ontsteking heen gekomen. De assistente zette de afzuiger vol op een blootliggende zenuw, het schoonmaken bleek niet helemaal gelukt, mijn lip en wang zwollen binnen enkele dagen op tot formaat Shrek, ik heb alle kleuren van de regenboog gezien bij mijn hals en wang en uiteindelijk bleek de wond geïnfecteerd te zijn.

Verder lezen 3x is…

Tuin


Onze tuin ging van ouderwets, waar 10 jaar niets aan was gedaan, naar een nieuwe start met plukbakken waar bijen, hommel, vlinders en kinderen gek op waren. Vooral de komkommers waren een groot succes.
Vlak daarna kregen wij problemen met de riolering. Dat was het einde van de bakken. Vervolgens hadden wij een stuk beplant met wilde bloemen. Helaas waren de mannen die glasvezel aan kwamen leggen door onze tuin, daar goed in, maar subtiel waren ze niet
Het resultaat was een vertrapte tuin.

Verder lezen Tuin

Rode wijn

We liepen een beetje achter, maar sinds kort hebben wij zo’n Google geval dat je hele privé-bestaan afluistert en je hele agenda naar je hoofd gooit als je de verkeerde woorden hebt gebruikt. Wij horen dagelijks een keer of 60 wat voor soort geluid de vos maakt. Hoewel de otter het langzaamaan begint te winnen. Ik kan er niets aan doen maar ik vind het geweldig.

Verder lezen Rode wijn

Geregeld

Vandaag probeer ik na de “rollercoaster” van de afgelopen weken orde op zaken te stellen.

Alleen zoals gewoonlijk loopt het niet zoals ik wil. Lola gaat op de administratie liggen. De net uitgezochte stapels gooit ze brutaal gewoon om. En mijn deeg wil niet rijzen. Dat wordt geen zelfgemaakt brood bij de soep. Terwijl ik dit intik bedenk ik me dat als ik zo door ga met van alles en nog wat er ook geen soep is bij mijn niet rijzende brooddeeg. Want volgens onze kalender hebben we een oudergesprek om 16.00 uur. Om 15.15 moet ik de kinderen uit school halen. Dat laat niet veel tijd voor boodschappen tussendoor. Dan maar achteraf. Ondertussen is een groot deel van de administratie op orde. De wc gepoetst, de woonkamer leefbaar gemaakt en de bovenverdieping lekker gelucht. Heb ik een weekmenu in mijn hoofd zitten. (Ik weet dat het daar niet hoort) en ben ik bezig met een lijstje voor de komende 2 maanden. De keuken is een puinhoop. Alsof ik een pak bloem heb laten ontploffen. Ik heb er gewoon kwistig mee rondgestrooid zoals ook te zien is aan mijn zwarte shirt. Waarom komen de vlekken toch altijd op de uitstekende delen van je lijf?

Eerst even tijd voor mij graag...