Breinvergroting

Een jaar of 18 geleden ben ik kort na elkaar aan 2 verschillende (dure) cursussen begonnen. Natuurgeneeskunde en sportmassage. Natuurgeneeskunde werd helaas helemaal ondergesneeuwd door mijn nieuwe baan. Sportmassage viel gewoon tegen en vond ik niet leuk. De eerstvolgende keer dat ik ergens mee wilde beginnen kreeg ik de opmerking van mijn man dat ik nooit iets af maak en dat ik er dan beter maar niet aan kon beginnen. Zonde van het geld. Ja, zo is het begonnen. Ik wilde hem laten zien dat ik best wel wat afmaak. Dat was de start.

In de afgelopen 18 jaar heb ik een aantal cursussen afgerond, o.a. Photoshop. Zwaar verouderd ondertussen en het certificaat ben ik kwijt. Per ongeluk weggegooid met het opruimen van mijn mailbox. Een verdiepende cursus Excel volgde. Vervolgens nog een training communicatie. Daarna reisde ik ondertussen elke dag 1,5 uur met het openbaar vervoer onder het genot van ‘Psychologie voor kinderen’, trouwens afgerond met gemiddeld een 8,5 voor de toetsen. Niet dat het mij ook maar ergens heeft gebracht. Ik weet nu alleen dat mijn kinderen nog een puberbrein hebben en dit werkt anders dan dat van volwassenen. Mogelijk heeft het mij meer geduld gebracht. Kleine cursus ‘Mindmappen’ en ooit voor mijn werk ‘Telefonisch contact met klanten’
Op dit moment heb ik net een cursus Access afgerond. Hoewel ik vermoed dat Access op zijn laatste beentjes loopt heb ik het toch nodig voor vrijwilligerswerk. Ook volgde ik een naaicursus voor het naaien van kleine projectjes en lukt het mij om tegenwoordig nette mondkapjes te maken Vorige week heb ik de spullen binnen gekregen voor ‘zelf mode maken’, die rits wil ik toch leren erin te zetten en volg ik een ondersteunende cursus ‘Genealogie’ voor het uitzoeken van de familiestamboom. Dan heb ik ook nog het haken herontdekt. Simpele dingen zoals een bank dekentje en een sjaal, wintermuts en baret verlieten ondertussen mijn haaknaald. De laatste maanden ben ik bezig geweest met ‘handletteren’ maar daar ligt net als bij kalligrafie niet mijn talent.

En nu mag ik mijn eigen vakgebied gaan uitdiepen met een opleiding. Mijn chef zal blij zijn dat ik over enige tijd weet waar ik mee bezig ben en Tinus kan ik voor het eerst in 18 jaar vertellen dat ik een echte opleiding ga volgen.

Een gedachte over “Breinvergroting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *