2020 => 2021

Ik ben niet zo van het terugkijken op een jaar. Ik dompel mij liever later nog een keer onder in de mooiste of minder mooie momenten van mijn leven. Maar 2020 was een bijzonder jaar. Het jaar waarin ik:

 • besloot eens flink af te vallen maar in plaats daarvan aankwam door het gebrek aan beweging en niet minder gaan eten.
 • van januari t/m maart geen alcohol dronk, maar het gedurende dit jaar toch omzette naar een voor mij gemiddelde hoeveelheid per jaar.
 • collega’s beter leerde kennen. Maar de collega’s waarmee ik normaal op de gang zit bijna geheel uit het oog verloor.
 • banden aanhaalde met oude vrienden en van een aantal begrijp waarom ze verwaterd waren.
 • banden probeerde te smeden met nieuwe vrienden en geleerd heb dat je hier echt tijd voor vrij moet maken. Investeren in je vrienden!!!
 • online pub quizzen ontdekte. Maar ik dan wel in een fanatiek of gezellig team wil zitten. Allebei werkt niet voor mij.
 • flink in de voortuin aan de slag ging. Dit ging goed. Zelfs in deze tijd van het jaar krijg ik complimentjes
 • voor het eerst in jaren weer naar een concert ging. De zanger ontmoette en besloot dat ik de mens achter de muziek niet zo nodig hoef te leren kennen. De oude babysitter van de artiest was vele malen aardiger dan de artiest zelf.
 • met papier ging fröbelen. Het ziet er niet uit, maar het geeft rust in mijn hoofd. Niet in huis. Tinus wordt gek van alle soorten papier en pennen die overal rondslingeren.
 • een buddy kreeg. Een student uit Afrika die wel wat steun kon gebruiken nu hij niet naar huis kon. Ondertussen hebben we het complete studentenhuis regelmatig van koekjes, fruit en melk voorzien. Zijn we op zijn afstuderen geweest en heb ik hem via een goede vriendin aan werk geholpen nu hij verder gaat studeren, maar even tijd tussen studies door heeft. Jammer dat mijn Engels niet goed genoeg is. Hij spreekt op academisch niveau en ik spreek gewoon de taal.
 • op vakantie ging naar Frankrijk, de vakantie was betaald en werd niet geannuleerd. Veel kinderen, fris een dag eerder vertrokken. Dat doen we dit jaar anders.
 • er achter kwam dat mijn oudste twee niet meer geschikt zijn voor een camping met veel natuur. Wel eentje met goede wifi. Daar zijn ze helemaal klaar voor.
 • mijn verjaardag onverwacht toch vierde, omdat 2 vriendinnen besloten dat het nodig was.
 • dacht dat er een kies getrokken zou worden, maar een wortelpuntoperatie (apexresectie) zou redding brengen. Helaas erachter kwam dat 3 wortelpuntoperaties die kies niet konden redden. In het nieuwe jaar mag hij eruit.
 • begon met een opleiding om mijn kennis van mijn eigen vakgebied te verdiepen.
 • leerde als je iets duidelijk wilt maken je het ook duidelijk moet zeggen.
 • nogmaals ontdekte dat vegetarisch eten erg lekker kan zijn.
 • ontdekte dat 14 graden niet gezond is om in te werken. Dus nu heb ik een klein kacheltje bij mijn voeten.
 • kleine cadeautjes kreeg.
 • best met een kies minder door het leven kan. Hopelijk niet met veel minder kiezen.
 • mijn eerste energetische behandeling ooit heb gekregen. Dat gaat zeker een vervolg krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *