Leuk!

Nu maandag de scholen weer beginnen en de kinderen met de vakantie er niet heel erg veel uit zijn geweest en zich gedragen als gekooide tijgers, ben ik aan het bedenken hoe ik mijn rust kan bewaren. Niet moeilijk natuurlijk. Blijven doorademen vanuit mijn tenen.

Mogelijk helpt het ook om een hobby te vinden waar ik rustig van word. Graag iets zonder suiker en dat niet teveel tijd kost. Er mag geen alcohol in zitten. (Ik pas weer een paar maanden) Liefst zonder computer en als het kan moet het niet alleen leuk zijn maar word ik er ook blij van. Via via kwam ik op een website over postcrossing. Kaarten sturen en ontvangen vanuit en naar de hele wereld. Een ansichtkaart kan je zelfs redelijk snel schrijven. Het langste werk is het afleveren in de brievenbus. De beweging heb ik nodig en ik ben gek op post.

Maar natuurlijk was ik even vergeten dat er op dit moment een virus rondwaart waardoor je iets meer aan je huis gekluisterd bent. Hoe kom je dan aan ansichtkaarten van je eigen omgeving? Simpel, via een zoekopdracht in Google met de woorden ansichtkaart en je woonplaats kom je er gelijk een aantal tegen. een paar keer doorklikken en toen vond ik er een aantal van een lokale illustratie maakster. Aangegeven dat ik in de buurt woon en ik was de volgende dag welkom om in haar atelier om wat kaarten te kopen. Ik kreeg er nog eentje gratis ook.

https://www.anneluchies.nl/Illustratiestudio_Anne_Luchies/Welkom.html

Ondertussen had ik mij ook al een adres toe laten wijzen via de site https://www.postcrossing.com/ De postzegels kon ik vast wel online krijgen.

Helaas vanwege Brexit hoef ik ze niet voor 13 januari te verwachten.
Nu zie ik het helemaal voor me en zit er in Duitsland een oud mannetje (hij is na de oorlog naar Berlijn verhuisd, mogelijk een andere oorlog dan waar ik gelijk aan dacht en dan is hij niet zo oud als ik denk.) te wachten op een kaart, met een mooie Hollandse zegel.

Nog steeds vind ik het een leuk idee maar het geeft wel stress, dat kaarten en postzegels regelen. Je wordt zo ook met je neus op de feiten gedrukt dat het niet helemaal soepel gaat in de wereld.

Print Friendly, PDF & Email

Een gedachte over “Leuk!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *