HEBBEN!!!

Van sommige dingen wordt ik hebberig. Dingen met een simpele oorzaak. Dit keer de omschrijving van het boek Taarten, soezen en pasteien van Michel Roux. Een tijdje geleden had ik zijn kookboek  ‘Het ei” voor de tweede keer bij de bibliotheek geleend. En weer ben ik het recept waar het mij om ging vergeten over te schrijven. Dus lenen we hem nog maar een keer.

Maar leuker dan ei vind ik deeg en vandaar dat ik baal dat ik 10 minuten geleden mijn zakgeld al heb opgemaakt aan een aantal andere boeken. Snif….

Ach, dan maar voor volgende maand in gedachten houden.

Taarten, soezen, pasteien
Zoete en hartige lekkernijen van een topkok
Michel Roux

In Taarten, soezen, pasteien wordt de mythe ontkracht dat deeg maken heel moeilijk is. In dit compacte handboek zijn alle klassieke deegsoorten op eenvoudig en makkelijk te volgen manier beschreven en voorzien van een reeks inspirerende en originele recepten. Michel Roux, opgeleid in de klassieke Franse stijl, heeft meer dan dertig jaar ervaring als topkok en weet daardoor veel over dit onderwerp te vertellen.

In elk hoofdstuk wordt een deegsoort toegelicht. De hoofdstukken beginnen met een spread waarop de techniek stap-voor-stap wordt beschreven. Daarna volgen recepten waarin het betreffende deeg op verschillende manieren wordt verwerkt, zowel zoet als hartig. De recepten variëren van klassiekers zoals quiche lorraine, pecanpie en citroentaart tot hedendaagse gerechten als canapés, gebak met zeevruchten en croustades van filodeeg.
De klassieke gerechten hebben een moderne draai gekregen, terwijl de nieuwe recepten bijzondere smaakcombinaties of een lichtere kookstijl leveren. Het boek is voorzien van schitterende foto’s en zal zeker een nieuwe toonaangevende leidraad worden voor het zelf maken van deeg en gebak.

Michel Roux had jarenlang drie Michelinsterren voor zijn vernieuwende restaurant The Waterside Inn in Bray. Zijn zeer succesvolle carrière begon met de opening van zijn eerste restaurant, het hoog aangeprezen Le Gavroche in Londen, dat hij samen met zijn broer Albert leidde. Michel Roux ontving talloze culinaire onderscheidingen, waaronder de OBE (Order of British Empire) in 2002 en Chevalier de la Légion d’Honneur in 2004. Van Michel Roux verscheen bij Fontaine Uitgevers eerder Het ei.

6 Comments

  1. Lexi

    Dit is inderdaad één van de boeken die ik nog wil hebben. Heb er verder nog een stuk of 10 op mijn verlanglijstje staan, zoals de Smoothiebijbel. Lijkt me ook verrukkelijk. Een paar leesboeken ach ik kan een bibliotheek vullen met mijn wensen.

  2. Lexi

    Dit is inderdaad één van de boeken die ik nog wil hebben. Heb er verder nog een stuk of 10 op mijn verlanglijstje staan, zoals de Smoothiebijbel. Lijkt me ook verrukkelijk. Een paar leesboeken ach ik kan een bibliotheek vullen met mijn wensen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *